// over onze diensten

Een website laten maken?

WordPress website

Je wilt een website laten maken, zonder een al te grote investering.

Het hebben van een website is een van de eerste stappen om een product of dienst op de markt te brengen. Met als groot voordeel dat websites je bedrijf 24/7 promoten.

Er zijn veel redenen waarom het hebben van een website belangrijk is. Zo helpt het bedrijven om hun producten en diensten beter zichtbaar te maken voor de consument. Een andere reden is dat het het gebrek aan fysieke winkels in het land compenseert. 

Tot slot biedt het klanten een alternatieve manier om dingen te kopen zonder fysiek naar winkels te hoeven gaan en met mensen om te gaan.

// onze aanpak

Vrijwel elke klus wordt projectmatig aangepakt

De bouw van elke website / webshop wordt uitgevoerd in een aantal fases. Wij maken hierbij grotendeels gebruik van de Waterval-strategie.

 

// website laten bouwen

De projectmatige aanpak van onze websites

Intake / Vooronderzoek

Het vooronderzoek wordt vaak beschouwd als een kritische succesfactor voor het hele project. Het doel van deze fase is om alle vereisten te verzamelen en te definiëren die nodig zijn voor het succesvol voltooien van het project. Dit omvat doorgaans het vaststellen van de functionele en niet-functionele vereisten, beperkingen en risico's die van invloed kunnen zijn op het project.

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om de vereisten te verzamelen, zoals interviews met belanghebbenden, workshops, enquêtes, focusgroepen, enzovoort. Tijdens deze technieken worden er vragen gesteld om een volledig beeld te krijgen van de vereisten.

De vereisten worden geanalyseerd om er zeker van te zijn dat ze duidelijk, specifiek, meetbaar en haalbaar zijn. Dit proces omvat vaak het vaststellen van prioriteiten voor de vereisten en het definiëren van de acceptatiecriteria.

Belangrijk is dat het vooronderzoek goed wordt uitgevoerd, omdat dit het fundament vormt voor alle volgende fasen van het project. Als de vereisten niet correct worden verzameld en geanalyseerd, kan dit leiden tot onduidelijkheid, misverstanden en problemen tijdens de implementatie en testfase.

Het is daarom van essentieel belang dat de stakeholders en het projectteam goed samenwerken tijdens deze fase om ervoor te zorgen dat de vereisten correct worden vastgesteld en dat er een gemeenschappelijk begrip is van wat er moet worden ontwikkeld. Zo kan het team vervolgens verder werken aan het project met een duidelijke en gedeelde visie.

 

Visueel ontwerp

Het visueel ontwerp omvat het uiterlijk en de gebruikerservaring van het systeem, wat betekent dat het gaat om de manier waarop het systeem eruitziet en hoe het functioneert voor de gebruiker.

Het visueel ontwerp bestaat uit verschillende aspecten, waaronder:

 1. Lay-out: De manier waarop de verschillende elementen op een pagina zijn gerangschikt, zoals tekstblokken, afbeeldingen, knoppen en andere interactieve elementen.

 2. Kleurenschema: De kleuren die worden gebruikt in het ontwerp en hoe deze kleuren worden gecombineerd en geplaatst om de gewenste uitstraling te creëren.

 3. Typografie: De keuze en het gebruik van lettertypen en hoe deze worden gebruikt om belangrijke elementen in het ontwerp te benadrukken.

 4. Grafische elementen: De afbeeldingen, pictogrammen en andere visuele elementen die worden gebruikt om het ontwerp te verrijken en het aantrekkelijker en gemakkelijker te maken voor gebruikers om te begrijpen.

Het visueel ontwerp is belangrijk omdat het bijdraagt aan de algehele gebruikerservaring van het systeem. Het helpt bij het creëren van een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp dat gebruikers aantrekt en vasthoudt. Het visuele ontwerp moet niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en consistent in het hele systeem.

Visuele ontwerpers werken nauw samen met ontwikkelaars en andere belanghebbenden om het ontwerp te maken dat voldoet aan de vereisten en verwachtingen van de klant en gebruikers. Door een goede samenwerking en communicatie kunnen zij een visueel ontwerp maken dat zowel aantrekkelijk als functioneel is en een belangrijke bijdrage levert aan het succes van het systeem.

Technisch ontwerp

Het technisch ontwerp bevat de details van de technologieën, tools en platforms die worden gebruikt om de website te bouwen, evenals de architectuur en infrastructuur van het systeem.

Hier zijn enkele van de belangrijkste componenten die typisch worden opgenomen in een technisch ontwerp voor een website:

 1. Architectuur: De architectuur van de website beschrijft hoe de verschillende onderdelen van de website met elkaar communiceren en hoe de informatie wordt verwerkt en opgeslagen. Dit omvat ook de servers en databases die nodig zijn om de website te laten functioneren.

 2. Programmeertalen en frameworks: Het technisch ontwerp bevat een overzicht van de programmeertalen, frameworks en andere tools die worden gebruikt om de website te bouwen. Dit omvat bijvoorbeeld HTML, CSS, JavaScript en PHP, en frameworks zoals React of Angular.

 3. Databaseontwerp: Het technisch ontwerp omvat ook het databaseontwerp, wat beschrijft hoe de gegevens worden opgeslagen en beheerd. Dit omvat de structuur van de database, de tabellen en de relaties tussen deze tabellen.

 4. Integraties: Het technisch ontwerp kan ook beschrijven hoe de website is geïntegreerd met andere systemen of tools, zoals betalingsgateways, sociale media of externe API's.

 5. Beveiliging: Het technisch ontwerp moet ook rekening houden met beveiligingskwesties, zoals het voorkomen van hacking of ongeautoriseerde toegang tot gegevens. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van HTTPS, het toepassen van beveiligingsprotocollen en het beheren van gebruikersrollen en -toegang.

Het technisch ontwerp voor een website is essentieel voor het bouwproces omdat het zorgt voor een efficiënte en gestructureerde ontwikkeling. Door het beschrijven van de technische vereisten en het ontwerp van het systeem, kunnen ontwikkelaars de website op een gestructureerde manier bouwen en zorgen voor een goed functionerende, schaalbare en veilige website.

Website bouw

Het ontwikkelen van de frontend-functionaliteit en de integratie met de backend is een belangrijke fase in het bouwproces van een website. Hierbij wordt het ontwerp van de gebruikersinterface omgezet in code en wordt de frontend-functionaliteit ontwikkeld.

De frontend van de website omvat het gedeelte dat zichtbaar is voor de gebruiker, zoals de lay-out, de kleuren, de typografie, de navigatie en de interactie-elementen. Tijdens deze fase moeten de programmeurs het ontwerp omzetten in code en de benodigde functionaliteit implementeren, zoals formulieren, knoppen, animaties en andere interactieve elementen.

De integratie met de backend is ook een belangrijk onderdeel van deze fase. De frontend moet worden gekoppeld aan de backend om de gegevens van de gebruiker te verwerken en om de website correct te laten functioneren. Hierbij moeten de programmeurs de juiste API's en integraties gebruiken om de frontend met de backend te verbinden.

Tijdens deze fase moeten de programmeurs ook rekening houden met de prestaties van de website en zorgen voor een goede gebruikerservaring. Dit betekent dat de website snel moet laden en soepel moet werken, zelfs bij een hoog aantal bezoekers.

Het is van cruciaal belang dat de frontend goed werkt en visueel aantrekkelijk is. Een goed ontworpen frontend zorgt voor een prettige gebruikerservaring en draagt bij aan de algehele bruikbaarheid en betrouwbaarheid van de website.

 

Testen

De test- en kwaliteitsborgingsfase is een belangrijke fase in het bouwproces van een website. Hierbij wordt de website uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat deze correct werkt en dat er geen fouten of bugs zijn.

Tijdens deze fase worden verschillende soorten tests uitgevoerd, zoals functionele tests, prestatietests en compatibiliteitstests. Functionele tests controleren of de website werkt zoals bedoeld, terwijl prestatietests controleren of de website snel en efficiënt werkt. Compatibiliteitstests controleren of de website correct werkt op verschillende apparaten en browsers.

Tijdens deze fase moeten de programmeurs alle bugs en fouten opsporen en corrigeren. Dit kan onder meer betekenen dat de code moet worden aangepast en dat er nieuwe testrondes moeten worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat alle problemen worden opgelost voordat de website wordt gelanceerd.

Kwaliteitsborging is ook een belangrijk onderdeel van deze fase. Hierbij wordt de website beoordeeld op basis van verschillende criteria, zoals functionaliteit, bruikbaarheid, toegankelijkheid en beveiliging. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website voldoet aan de gestelde normen en dat deze veilig en betrouwbaar is voor gebruikers.

Het is van cruciaal belang dat deze fase zorgvuldig wordt uitgevoerd, omdat dit de kwaliteit van de website kan beïnvloeden en de gebruikerservaring kan verbeteren. Een goed geteste en kwalitatief hoogwaardige website zorgt voor een goede reputatie en kan helpen om meer verkeer en conversies te genereren.

 

Lancering

De lancering van een website is een belangrijke fase in het bouwproces en is het moment waarop de website openbaar toegankelijk wordt gemaakt voor het publiek.

Bij het lanceren van de website moeten er verschillende stappen worden genomen. Dit omvat het overzetten van de websitebestanden naar de webserver, het configureren van de server en het instellen van de domeinnaam en de DNS-instellingen.

Een belangrijk onderdeel van deze fase is het controleren van de website om er zeker van te zijn dat deze correct is geconfigureerd en werkt zoals bedoeld. Dit omvat het controleren van de links, formulieren, interactieve elementen en andere functies van de website.

Het is ook belangrijk om de website te optimaliseren voor zoekmachines en om de website aan te melden bij de relevante zoekmachines en directories. Hierdoor wordt de website beter vindbaar voor potentiële bezoekers en kan deze meer verkeer genereren.

Na de lancering van de website is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden en bij te werken. Dit omvat het installeren van beveiligingsupdates, het bijwerken van de inhoud en het monitoren van de prestaties van de website.

Kortom, de lancering van de website is een belangrijke stap in het bouwproces en vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Een succesvolle lancering kan helpen om de onlineaanwezigheid van een bedrijf te verbeteren en om meer verkeer en conversies te genereren.

 

Beheer & onderhoud

De onderhoudsfase is de fase waarin de website regelmatig wordt bijgewerkt en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze correct werkt en aan de behoeften van de gebruikers voldoet.

Tijdens deze fase worden verschillende taken uitgevoerd, zoals het installeren van beveiligingsupdates, het bijwerken van de inhoud, het controleren van de prestaties van de website en het uitvoeren van back-ups. Deze taken zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de website veilig en betrouwbaar blijft en dat gebruikers een positieve ervaring hebben bij het gebruik van de website.

Een belangrijk onderdeel van de onderhoudsfase is het monitoren van de prestaties van de website. Dit omvat het analyseren van het verkeer naar de website, het controleren van de laadtijd van de website en het bijhouden van de statistieken van de website. Dit kan helpen om problemen vroegtijdig op te sporen en te voorkomen dat deze problemen de gebruikerservaring negatief beïnvloeden.

Het bijwerken van de inhoud van de website is ook een belangrijk onderdeel van de onderhoudsfase. Dit omvat het regelmatig bijwerken van de tekst, afbeeldingen en andere inhoud op de website. Dit kan helpen om de website actueel te houden en om bezoekers te blijven boeien.

Ten slotte is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken van de website. Dit kan helpen om gegevensverlies te voorkomen en ervoor te zorgen dat de website snel kan worden hersteld in het geval van een storing of een beveiligingsincident.

Al met al is de onderhoudsfase een cruciale fase in het bouwproces van een website. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan de website veilig en betrouwbaar blijven en kunnen gebruikers een positieve ervaring hebben bij het gebruik van de website.

 

// Wat kost een website?

Prijs afhankelijk van uw specifieke wensen

Wil je het beheer en onderhoud van jouw website aan een deskundige overlaten, zodat je meer tijd kunt besteden aan zaken waar je goed in bent neem dan een van onze onderhoudspakketten af.

 

Basic (v.a.)

529

excl. BTW
 • Domeinnaam & Hosting
 • Max. 3 pagina's
 • 24/7 Website Monitoring
 • Consultancy op afroep
 • Security Management
 • Preventief onderhoud
Direct bestellen

Economy (v.a.)

159.99

Per maand
 • Web Counsulting
 • 24/7 System Monitoring
 • Preventief onderhoud
 • Security Management
 • 24/7 System Monitoring
 • Machine and Deep Learning
 • Data Quality Management
Direct bestellen

Premium (v.a.)

189.99

Per maand
 • Web Counsulting
 • 24/7 System Monitoring
 • Preventief onderhoud
 • Data Quality Management
 • Security Management
 • Web Counsulting
 • 24/7 System Monitoring
 • Machine and Deep Learning
Direct bestellen